Activiteiten

Als de vooruitzichten blijven, zoals ze nu zijn voor koren, gaat het Mispagekoor begin september 2021 weer van start met de repetities. In januari/februari 2022 wordt er weer een concert georganiseerd. Aan de leden is gevraagd, wat hun voorkeuren zijn voor het programma. Hieruit is een verscheidenheid van wensen naar voren gekomen. Oude en bekende muziekstukken, zoals de Missa Selensis van Joseph Haydn en Cantique de Jean Racine van Gabriël Fauré staan op het programma, maar ook nieuwe stukken, zoals Going Home van Mark Knopfler en Flight Song van Kim André Arnesen. Zodra nadere informatie omtrent een concert bekend is, komt deze op de site beschikbaar.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Door de overheidsvoorschriften inzake het coronavirus, zijn alle activiteiten van het Mispagekoor afgelast. Over een nieuwe datum van het nu vervallen concert wordt later mededeling gedaan.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Op zondag 14 juli 2019 trad het koor op in verzorgingscentrum “Vreugdehof” in Amsterdam. Hier woont al jaren een oud koorlid. Wij brachten weer een muzikaal bezoekje aan hem omdat hij kort daarvoor jarig was.

Op 17, 18 en 19 mei ging het koor op reis naar Maastricht en Aken. Op 17 mei vertrok het koor met bestemming Aken. In Aken werd gezongen in het centrum van Aken en in de Dom. ‘s Middags werd een concert gegeven in de Citykirche van Aken. Op zaterdag voer het koor met een boot naar Luik en kwam met de bus terug. ‘s Middags trad het koor op diverse plaatsen in het centrum van Maastricht op. ‘s Avonds werd door de reiscommissie een bonte avond gepland. Op zondag verzorgde het koor een kerkdienst in de R.K. Koepelkerk in Maastricht. In het centrum van Valkenburg liet het koor ook van zich horen. Het muzikale programma van deze dagen omvatte een breed spectrum. Van klassiek tot modern. Veel komt uit het vaste repertoire van het koor, andere nummers werden ingestudeerd. In Thorn werd het afscheidsdiner geserveerd, waarna het koor weer huiswaarts keerde.

Op 17 maart 2019 luisterde het Mispagekoor de zondagse viering op in de kapel van Ipse de Bruggen.

Op 3 maart 2019 heeft het Mispagekoor samen met Con Amore (Aalsmeer) bij Studio Oosterman in Aarlanderveen een koffieconcert verzorgd. In het programma werd repertoire van het Mispagekoor uitgevoerd, waaronder “The seal lullaby”, “Als de liefde niet bestond” van Toon Hermans en vele andere. Con Amore heeft o.a. het Jagerskoor, Conquest of Paradise en “Ik zou wel eens willen weten” van Jules de Korte op het programma staan. In totaal bestond het programma uit 28 onderdelen, onderbroken door een pauze. Sommige nummers werden gezamenlijk uitgevoerd.

Op 13 december verzorgde het Mispagekoor om 19.00 uur de kerstboomviering in de kapel van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

Op 9 december 2018 gaf het Mispagekoor haar kerstconcert. Naast bekende kerstliederen was hiervoor de “Misa Criolla” van de Argentijnse componist Ariel Ramirez ingestudeerd. De mis werd gecomponeerd in 1964. Voor de tenorsolo is de Edwin van Gelder gevraagd. In dit concert werden ook meerdere Zuid-Amerikaanse kerstliederen ten gehore gebracht. Ook werden enkele bekende Engelse kerstliederen gezongen. Uiteraard ontbrak ook het “Stille nacht” niet. Voor dit concert sloten zich een aantal gastzangers bij het koor aan. Het koor werd op piano begeleid door André Keessen, op gitaar door Martin Boek en Frans Kooiman, op djembé door Ellen Schild en Roland Terpstra. De percussie werd verzorgd door Willem de Vries. Het concert was helemaal uitverkocht. Een reactie van een bezoeker: “met een professionele uitstraling was het concert een mooie afwisseling tussen koor en solisten. Ook de afwisseling tussen Zuid-Amerikaanse en klassieke kerstnummers was erg mooi. De begeleiding van de instrumenten was niet overheersend maar mooi aanvullend voor het koor. De Misa Criolla kwam prima uit de verf. En Feliz Navidad was een heerlijke uitsmijter”.

Op 26 april heeft het Mispagekoor een concert in verzorgingshuis Leytenrode verzorgd. Naast nummers van het laatste concert, werden ook enkele populaire Nederlandstalige nummers ten gehore gebracht. Met het zingen van het Wilhelmus werd aandacht besteed aan Koningsdag op 27 april.

Op zondagmiddag 11 februari heeft het Mispagekoor in Nieuwveen een concert gegeven. Het thema van het concert was “Liefde en Verlangen”, omdat het daags voor Valentijnsdag was.
Het was een bijzonder, wat moderner programma, bestaande uit Nederlandse, Engelse, Duitse en Italiaanse liederen. Voor en na de pauze stonden ook instrumentale stukken op het programma. 2 koorleden brachten samen het “Papageno” duet van Mozart ten gehore.

Op donderdag 14 december 2017 verleende het Mispagekoor muzikale assistentie aan de kerstboomviering in Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

Op 5 oktober 2017 werkte het Mispagekoor mee aan de ingebruikstelling van het gerenoveerde orgel in de dorpskerk in Nieuwveen. Uitgevoerd werd o.a. het Magnificat van Andriessen.

Op 3 juni 2017 nam het Mispagekoor deel aan het VOLkorenfestival in Middelburg. Hier traden de hele dag allerlei koren op uit heel Nederland.

Op zaterdag 17 december 2016 heeft het koor een kerstconcert gegeven, samen met het Musicalkoor de Regenboog uit Mijdrecht. Het programma werd voor een enthousiast publiek ten gehore gebracht. Ook het accordeontrio, waarvan dirigent Theo van der Hoorn deel uitmaakt, heeft een bijdrage geleverd. Veel koorleden hebben thuis een traktatie voorbereid, waardoor de concertbezoekers, iets bij een kopje koffie konden kiezen. Uit de reacties na afloop bleek dat men het een mooi concert heeft gevonden. Theo schreef als reactie: “Het was een fijn concert en jullie (koorzangers), kinderkoor en het publiek hebben met volle teugen kunnen genieten”.

Op 15 december 2016 heeft het koor een concert gegeven in het verzorgingshuis Leytenrode in Leiderdorp. Naast delen uit ons concertrepertoire gezongen te hebben, kwamen ook meezing kerstliederen aan bod. Het programma vol variatie, werd door het aanwezige publiek erg gewaardeerd.

Op 9 oktober 2016 trad het Mispagekoor op in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het koor heeft de nummers: Willkommen; Conquest of paradise; La nuit; Nella fantasia; Once upon a time in the west; Mull of Kintyre; Scarborough Fair; Surely goodness; Tebe Pojem en Vois sur ton chemin gezongen. Er werd tweemaal opgetreden. Speciaal was een kort optreden in de Romeinse tempel. Door de akoestiek waren de aanwezigen onder de indruk van het daar uitgevoerde Tebe Pojem.

Door de KBZON (zangersbond) is op 16 mei 2016 een festival georganiseerd in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Mispagekoor heeft hieraan deelgenomen. Vanuit het hele land traden koren op diverse podia in het concertgebouw op. Naast optredens van diverse koren op allerlei plekken in het Concertgebouw, waren er ook workshops met een zangpedagoog en voor dirigenten. Al met al kon het Mispagekoor terugzien op een geslaagd festival met een mooi optreden in de Beatrixfoyer. De aanwezige luisteraars beloonden het koor met een daverend applaus.

Zaterdag 30 april 2016 verzorgde het Mispagekoor weer een compleet voorjaarsconcert. Het thema van het concert was filmmuziek. Het koor werd voor deze gelegenheid weer uitgebreid met gastzangers en is bij het concert ondersteund door een gelegenheidsorkest. Ook een soliste is voor een aantal onderdelen gevraagd. De muziek werd ondersteund door beelden van films. Door de swingende sfeer van de nummers werd het totaal door zowel toehoorders als bezoekers als een feestje ervaren. Na afloop ging iedereen met een tevreden gevoel weer huiswaarts.