Activiteiten

Op 25 mei 2024 treedt het Mispagekoor op tijdens het Alphense Korenfestival. Geput wordt uit het repertoire van voorgaande concerten aangevuld met nieuwe liederen. Kort daarna, op 31 mei, gaat het koor voor 3 dagen op koorreis naar Duitsland.

Op 11 februari 2024 verzorgde het koor een prachtig concert waarvoor een geheel Engels programma was ingestudeerd. Het oudste muziekstuk dat werd uitgevoerd, was “Sumer is icumen in” uit 1226. Het programma eindigde met een medley met 15 nummers van de Beatles en gevolgd door “Bohemian Rapsody” van Queen uit 1975.  Het koor werd ondersteund door de volgende muzikanten; Irina Parfenova – piano, Eddie Broekema – klarinet, Laura Angelfries – harp, Gijs Wagenaar – contrabas/basgitaar en percussie door Willem de Vries. De belangstelling was overweldigend, de kapel van Ipse de Bruggen was helemaal vol met gasten. Foto’s van het concert zijn te zien op: https://photos.app.goo.gl/pbCWZNmHxX1y9enR8

Op donderdag 14 december 2023 verzorgde het Mispagekoor de kerstboomviering in de kapel van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

In het centrum van Nieuwveen vond op 30 juni 2023 een straatfeest plaats. Om 16.00 uur gaf het Mispagekoor een kort concert op het plein voor de winkels.

Op zondag 4 juni 2023 nam het Mispagekoor weer deel aan het VOLKoren festival in Middelburg. Wij traden op van 13.00 uur tot 13.45 uur. Om 17.00 uur werd het festival afgesloten met een massale samenzang op het Abdijplein.

Op 20 november 2022 vierde het Mispagekoor haar 50 jarig bestaan met een concert. In dit concert heeft het koor haar brede repertoire tot uiting gebracht. Van klassiek tot modern en jazz. Formeel bestond het koor in september 2021 50 jaar. Maar dit lustrum kon vanwege de pandemie toen niet gevierd worden. Wie kwamen er allemaal langs bij dit concert: Rheinberger, Cole Porter, Edward Elgar, Dvorak, en vele anderen.De belangstelling was groot.

Sinds half januari 2022 werd er door het koor weer gerepeteerd. Op afstand van elkaar en bij binnenkomst de QR controle. We hopen dat na de versoepelingen de koorrepetities weer gewoon door kunnen gaan. Een nieuwe datum voor een concert is nog niet bekend.

Als de vooruitzichten blijven, zoals ze nu zijn voor koren, gaat het Mispagekoor begin september 2021 weer van start met de repetities. In januari/februari 2022 wordt er weer een concert georganiseerd. Aan de leden is gevraagd, wat hun voorkeuren zijn voor het programma. Hieruit is een verscheidenheid van wensen naar voren gekomen. Oude en bekende muziekstukken, zoals de Missa Selensis van Joseph Haydn en Cantique de Jean Racine van Gabriël Fauré staan op het programma, maar ook nieuwe stukken, zoals Going Home van Mark Knopfler en Flight Song van Kim André Arnesen. Zodra nadere informatie omtrent een concert bekend is, komt deze op de site beschikbaar.

Door de overheidsvoorschriften inzake het coronavirus, zijn alle activiteiten van het Mispagekoor afgelast. Over een nieuwe datum van het nu vervallen concert wordt later mededeling gedaan.

Op zondag 14 juli 2019 trad het koor op in verzorgingscentrum “Vreugdehof” in Amsterdam. Hier woont al jaren een oud koorlid. Wij brachten weer een muzikaal bezoekje aan hem omdat hij kort daarvoor jarig was.

Op 17, 18 en 19 mei 2019 ging het koor op reis naar Maastricht en Aken. Op 17 mei vertrok het koor met bestemming Aken. In Aken werd gezongen in het centrum van Aken en in de Dom. ‘s Middags werd een concert gegeven in de Citykirche van Aken. Op zaterdag voer het koor met een boot naar Luik en kwam met de bus terug. ‘s Middags trad het koor op diverse plaatsen in het centrum van Maastricht op. ‘s Avonds werd door de reiscommissie een bonte avond gepland. Op zondag verzorgde het koor een kerkdienst in de R.K. Koepelkerk in Maastricht. In het centrum van Valkenburg liet het koor ook van zich horen. Het muzikale programma van deze dagen omvatte een breed spectrum. Van klassiek tot modern. Veel komt uit het vaste repertoire van het koor, andere nummers werden ingestudeerd. In Thorn werd het afscheidsdiner geserveerd, waarna het koor weer huiswaarts keerde.

Op 17 maart 2019 luisterde het Mispagekoor de zondagse viering op in de kapel van Ipse de Bruggen.

Op 3 maart 2019 heeft het Mispagekoor samen met Con Amore (Aalsmeer) bij Studio Oosterman in Aarlanderveen een koffieconcert verzorgd. In het programma werd repertoire van het Mispagekoor uitgevoerd, waaronder “The seal lullaby”, “Als de liefde niet bestond” van Toon Hermans en vele andere. Con Amore heeft o.a. het Jagerskoor, Conquest of Paradise en “Ik zou wel eens willen weten” van Jules de Korte op het programma staan. In totaal bestond het programma uit 28 onderdelen, onderbroken door een pauze. Sommige nummers werden gezamenlijk uitgevoerd.

Op 13 december 2018 verzorgde het Mispagekoor om 19.00 uur de kerstboomviering in de kapel van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

Op 9 december 2018 gaf het Mispagekoor haar kerstconcert. Naast bekende kerstliederen was hiervoor de “Misa Criolla” van de Argentijnse componist Ariel Ramirez ingestudeerd. De mis werd gecomponeerd in 1964. Voor de tenorsolo is de Edwin van Gelder gevraagd. In dit concert werden ook meerdere Zuid-Amerikaanse kerstliederen ten gehore gebracht. Ook werden enkele bekende Engelse kerstliederen gezongen. Uiteraard ontbrak ook het “Stille nacht” niet. Voor dit concert sloten zich een aantal gastzangers bij het koor aan. Het koor werd op piano begeleid door André Keessen, op gitaar door Martin Boek en Frans Kooiman, op djembé door Ellen Schild en Roland Terpstra. De percussie werd verzorgd door Willem de Vries. Het concert was helemaal uitverkocht. Een reactie van een bezoeker: “met een professionele uitstraling was het concert een mooie afwisseling tussen koor en solisten. Ook de afwisseling tussen Zuid-Amerikaanse en klassieke kerstnummers was erg mooi. De begeleiding van de instrumenten was niet overheersend maar mooi aanvullend voor het koor. De Misa Criolla kwam prima uit de verf. En Feliz Navidad was een heerlijke uitsmijter”.

Op 26 april 2018 heeft het Mispagekoor een concert in verzorgingshuis Leytenrode verzorgd. Naast nummers van het laatste concert, werden ook enkele populaire Nederlandstalige nummers ten gehore gebracht. Met het zingen van het Wilhelmus werd aandacht besteed aan Koningsdag op 27 april.

Op zondagmiddag 11 februari 2018 heeft het Mispagekoor in Nieuwveen een concert gegeven. Het thema van het concert was “Liefde en Verlangen”, omdat het daags voor Valentijnsdag was.
Het was een bijzonder, wat moderner programma, bestaande uit Nederlandse, Engelse, Duitse en Italiaanse liederen. Voor en na de pauze stonden ook instrumentale stukken op het programma. 2 koorleden brachten samen het “Papageno” duet van Mozart ten gehore.